Des de fa més de 2 anys, CEMFormació col·labora amb la Cambra de Comerç de Sabadell en la formació dels joves de Garantia Juvenil que participen en el programa PICE ( http://empleoygarantiajuvenil.camara.es/ ) . Concretament, nosaltres com a empresa de serveis de formació,  realitzem la formació en ocupabilitat i habilitats socials.

La setmana passada vam finalitzar la 12a edició i ja són més de 150 els joves al atur que, a través de la formació rebuda a les classes d’ocupabilitat, tenen més clar el seu objectiu professional i tenen millors eines per buscar, trobar, aconseguir i mantenir una feina en aquesta realitat tant complexa i competitiva que els ha tocat viure.

Durant aquestes hores de formació, els joves prenen consciència de les seves característiques personals, dels seus punts forts i febles, i del seu nivell d’ocupabilitat (o de com de lluny estan del seu objectiu professional), a través d’exercicis de reflexió individual i dinàmiques de grup.

En aquests anys, els joves que han passat pel programa PICE i, més concretament, per la formació en ocupabilitat i habilitats socials, han estat ben diversos: joves menors de 30 anys al atur, alguns sense el títol de la ESO, però altres amb formació professional i formació universitària, alguns amb experiència laboral, altres sense, alguns amb l’objectiu professional clar i definit, i altres amb un garbuix mental que hem procurat aclarir i enfocar… tots ells tenen una cosa en comú però, les ganes que algú confiï amb ells i els doni l’oportunitat laboral que necessiten i aconseguir una feina.