Quan algú fa temps que busca feina i necessita ocupar-se amb certa urgència, sovint acaba orientant la seva recerca cap a ocupacions que l’imaginari col•lectiu opina que “tothom pot fer”. Són ocupacions en les que es creu que no és imprescindible tenir formació per poder desenvolupar les tasques i funcions de manera competent, són feines de sectors com la logística (mossos de magatzem), la restauració (cambrers) o el comerç (dependents), per exemple.

Avui, volem centrar l’atenció al voltant de la figura del dependent de comerç. Aparentment, estar darrera un mostrador i atendre a la clientela, sembla una tasca que tothom estigui capacitat per fer però no és així.

Ara fa uns mesos, a La Vanguardia, un article exposava la dificultat del sector per trobar personal qualificat , amb formació específica i amb ganes i disponibilitat per fer carrera dins el sector comerç, perquè el sector ofereix la oportunitat d’esdevenir un bon professional però falten ganes, falta gent compromesa i implicada en aquesta feina.

El comerç és una de les activitats econòmiques més importants a Catalunya. Quan parlem de comerç ho fem pensant en la botiga de barri però també en els grans centres comercials i en grans magatzems o category killers, en la venda per Internet o la informació i atenció al consumidor, i és que el món del comerç avarca una gran varietat de llocs de treball i activitats diferents.

A CEMFormació fa cinc anys que, entre la nostra oferta formativa, hi ha la possibilitat de cursar el curs d’Activitats de venda, un curs 100% subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, amb el que es pot obtenir el títol de Certificat de professionalitat.

Es tracta d’una formació de 610 hores eminentment pràctica que prepara als participants per a treballar en el sector del comerç desenvolupant tasques diverses i en els que es treballen aspectes com l’atenció al client, la gestió de caixa i de emagatzematge, l’animació i presentació del producte (merchandising), la venda on line i fins i tot, l’anglès per a l’activitat comercial (amb reconeixement oficial del nivell d’anglès adquirit durant el curs).

Aquesta formació compta amb un període de pràctiques a l’empresa en la que els alumnes posen en joc tot el que han après i es donen a conèixer a empreses del sector que poden tenir necessitats de personal a curt/mig termini. El nivell d’inserció de CEMFormació en l’àrea de vendes, al 2016, és del prop del 60%, i la valoració dels nostres alumnes, molt positiva.

Així doncs, aquest mes de febrer, CEMFormació comença una nova edició d’aquest curs d’Activitats de venda per totes aquelles persones que busquin una feina i valorin el sector del comerç com a possibilitat per a esdevenir bons i reconeguts professionals.