Treballar a l’estiu és una bona oportunitat pels joves que busquen posar el peu en el mercat de treball i/o que volen guanyar uns diners. L’estiu és un moment de l’any on, en molts sectors i zones, hi puntes de feina que han de cobrir-se i on sovint, la manca d’experiència, no és un inconvenient.

Les empreses que busquen persones per treballar a l’estiu, busquen joves amb ganes  d’aprendre i  treballar, amb iniciativa, joves proactius, amb capacitat per treballar en equip i orientació al client, entre d’altres competències.

Recorda però, que el “moviment” s’ha de demostrar!!

Abans de començar a buscar….

  • És important comptar amb un bon CV on s’especifiqui  clarament el teu objectiu laboral/professional

“Busco una feina que em permeti aprofitar el període de vacances d’estiu per adquirir experiència en el món laboral, preferiblement en empreses de la restauració i turisme que em permetran desenvolupar la meva adaptabilitat i flexibilitat / capacitat de treballar en equip / d’iniciativa / el meu nivell d’anglès…” 

  •  Hem de tenir clar què estem disposats a fer/sacrificar

El jove que treballa a l’estiu, treballa quan tothom està de vacances, s’ha de llevar d’hora, ser puntual i responsable amb la feina… Treballar a l’estiu, a vegades significa haver de traslladar-se a zones on hi ha feina (a la costa o zones turístiques).

  • Es important saber què podem fer, què podem aportar a l’empresa on volem treballar. Si estem estudiant alguna cosa en concret, si hi ha alguna cosa que se’ns dóna bé i en podem treure partit, és una gran oportunitat, cal que l’empresa, quan rebi el teu CV ho vegi clar.

Les vies per trobar la feina d’estiu són vàries, cal que tinguis calr que:

  • El més fàcil és fer corre la veu, contacte amb gent que et coneixes bé (familiars, amics de la família, coneguts, veïns, professors…). Explica’ls-hi que estàs buscant feina i de què la busques.
  • Les Empreses de Treball Temporal (ETT) que com el seu nom indica, necessiten gent per treballar de forma puntual
  • Internet és una altra opció, ja sigui a través dels portals de recerca de feina (Infojobs, feinaactiva….) o a través de les pròpies webs de grans empreses (McDonalds, Mercadona, Ikea…)

La setmana que ve, parlarem dels sectors que ofereixen més possibiltiats per trobar la feina d’estiu.