Sempre que s’acosta el 8 de març, molts ens adonem com de lluny estem de tenir la igualtat entre homes i dones en un àmbit de la vida tant important com és el laboral.

A nosaltres, el 8 de març ens serveix per fer una aturada per a la reflexió. Fa més de 40 anys que ens dediquem a formar i acompanyar persones en la recerca de feina. Moltes, la gran majoria, són dones, dones que volen millorar i accedir professionalment en feines de l’àmbit administratiu o del petit comerç, àmbits professionals molt feminitzats i on massa sovint, es donen condicions laborals molt millorables.

Nosaltres treballem amb dones que volen millorar professionalment, o que volen reorientar les seves trajectòries professionals, o retornar al mercat de treball després de dedicar-se a la seva família d’una manera voluntària, perquè han volgut fer-ho, però també, i massa sovint, perquè no han tingut altres opcions i ha estat una decisió que han assumit després d’adonar-se que molts seleccionadors, veien en elles una “mare” per davant d’una professional.

El “problema” amb el que es troben moltes d’aquestes dones, tristament, és que tenen una edat. Tenen  40-45 anys o més, i el món laboral no les vol… no sap reconèixer, que darrera de cada una d’aquestes dones, hi ha una lluitadora, una persona que s’ha esforçat i sacrificat durant molts mesos, estudiant i tirant endavant la seva casa i la seva família.

Són dones que tenen les coses clares, que saben que han d’aprofitar qualsevol oportunitat que els doni el mercat de treball perquè saben que en passen poques, d’oportunitats. Són dones capaces d’assumir reptes i responsabilitats, i organitzar-se la vida per dedicar part del seu temps a elles i al seu futur.

A CEMFormació tenim molt clar que la nostra tasca no és només la de faciltiar l’adquisició de competències… nosaltres fem una feina d’empoderament, els donem la oportunitat de creure en elles mateixes, els donem una petita empenta i, sempre que podem, oferim tot el seu potencial i el seu valor afegit, quan enviem la seva candidatura en una oferta de feina.

La nostra tasca, en el moment de gestionar una oferta, també és la de fer veure a les empreses, que hi ha criteris més interessants que l’edat, que les competències desenvolupades al llarg de la vida tenen molt valor perquè no poden ser apreses en un curs ni llegint un llibre.

El 8 de març, és el dia per recordar totes aquelles dones que un bon dia s’han acostat agraïdes a CEMFormació per dir-nos que han trobat feina, són aquelles visites, que et recorden que venir cada dia a treballar, val la pena.

 

Beth Adelantado