Quan en plena època de crisi, els ajuntaments no tenien prou recursos humans per fer front a la demanda d’ajuda en la recerca de feina dels seus conciutadans, la Diputació de Barcelona i la seva àrea de Mercat de Treball, va fer un recull d’accions formatives específiques per a millorar les tècniques i eines de recerca de feina.

CEMFormació és al recull des del inicis i ha fet formació en gestió de correu electrònic, cerca de feina per Internet, entrevista de feina i blog professional per un gran nombre de pobles i ciutats de la província.

La setmana passada vam estar parlant d’entrevista de feina a Can Cortés de Palau-Solità i Plegamans amb un grup de 10 persones amb les que vam repassar els aspectes que cal conèixer i que envolten l’entrevista de selecció, quins tipus d’entrevista ens podem trobar, com respondre a les preguntes més delicades en un procés de selecció, quines preguntes fer com a candidat o algunes tècniques per deixar els nervis a casa el dia de l’entrevista.

Un dels exercicis que més valoren els participants d’aquesta acció formativa, és la gravació de les participants en una simulació d’entrevista per poder veure, en posterioritat, quins aspectes han de millorar.

La valoració que fem nosaltres és, una vegada més, de satisfacció. Per la rebuda a l’ajuntament i per l’acceptació de les participants.