El passat 30 de març, a Rubí van tenir lloc les III Jornades de Formació Professional de Rubí, un esdeveniment que s’organitza des de Rubí Forma i que vol ser un aparador dels centres i la oferta de formació professional de la ciutat, i és que la Formació Professional no és només la formació que es fa únicament als cicles formatius dels instituts, també són els Certificats de Professionalitat.

Els Certificats de Professionalitat (o CPs) són cursos que, majoritàriament però no exclusivament, poden cursar-se a través de la formació subvencionada que ofereix el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que, un cop superats, permeten obtenir una titulació oficial expedida per l’Administració Laboral.

Els Certificats de Professionalitat tenen, com a objectiu principal, la professionalització de les persones participants. Poden durar entre 300 i 800 hores, es caracteritza per ser una formació eminentment pràctica,  compten amb períodes de  pràctiques no laborals en empresa, i amb un equip docent amb experiència docent però també, amb experiència professinal exercint allò en el que forma.

A Rubí hi ha una oferta formativa força gran de Certificats de Professionalitat, i cada vegada més, el món de l’empresa els coneix i hi confia. Iniciatives com les III Jornades de la Formació Professional ajuden a promoure també aquesta formació entre la població.