El passat mes de març, CEMFormació va realitzat dos tallers més sobre Entrevista de feina. Aquest cop, ha estat a Llinars del Vallès i a Sant Salvador de Guardiola.
Tot i que pot semblar que aquests dos pobles tenen poc en comú, les persones participants als tallers tenen les mateixes angoixes i els mateixos dubtes a l’hora d’enfrontar-se a una entrevista de feina i és que, si una cosa podem assegurar després d’haver realitzat el taller de “No hi ha segones oportunitats per a les primeres impressions: l’entrevista de feina” a més de 15 municipis és que, el moment de l’entrevista és clau per aconseguir la feina i que no es pot deixar en mans de la sort.
Aprendre a llegir entre línies l’oferta de feina, saber com estudiar l’empresa que ens fa l’entrevista, preparar-se les respostes a preguntes tant habituals com delicades com “per què t’hauria de contractar a tu i no a un altre candidat?”, són algunes dels aspectes que es treballen al taller des d’una vessant pràctica i a través de simulacions.
Com a formadora d’aquest taller, i després de fer-ne més de 15 edicions, m’he adonat que hi ha un aspecte molt important de la recerca de feina efectiva que no ens havíem plantejat conscientment quan vam dissenyar el taller i que es va repetint al llarg de les diferents edicions. Es tracta del fet que, com a conseqüència de les dinàmiques que es donen a les sessions, les persones participants es coneixen en un nivell més enllà de ser el veí o la veïna del poble i amplien el seu cercle de contactes amb persones amb perfils professionals ben diferents, i amb els que es fan costat i s’intercanvien informació de cursos, d’ofertes de feina o de noticies d’interès com empreses que s’instal·len al municipi o processos de selecció per incorporar nous treballadors a empreses dels voltants.
Elisabeth Adelantado, Formadora